Hemmahamn Forsvik

Hamnen i Forsvik är Eric Nordevall II:s hemmahamn. I Forsviks hamn byggdes Göta kanals första sluss, invigd 1813. Under kanalbygget anlades ett gjuteri i Forsvik där många av Göta kanals järnbeslag gjöts, tillsammans med Motala Verkstad anses gjuteriet i Forsvik vara den svenska industrins födelseplats. Vidare anlade man även mekanisk verkstad, träsliperi och ångsåg i Forsvik. Idag har Forsviks bruk restaurerats och blivit industrimuseum med visningar och guidningar för allmänheten. 

I hamnen arbetar Forsviks varv, som funnits sedan 1930-talet, på den tiden för att reparera fartygen som gick på kanalen. 1995 återuppstod Forsviks varv för att bygga en replika av hjulångaren Eric Nordevall. Idag är det ett kunskapscentrum för traditionellt marint hantverk i samverkan med modern teknik. 

Boka en tur med Eric Nordevall II från Forsvik

Följ med hjulångaren Eric Nordevall II på en 2-timmars tur från Forsvik t/r. Res på ett 1800-tals sätt och hör den spännande historien och se hur en hjulångare fungerar. Resan går på Bottensjön och utgår från Forsviks varv. Tisdag 1/8 och lördag 12/8 utgår hjulångaren från Forsvik, två turer per dag. 

Boka turen klockan 10-12 här!

Boka turen klockan 14-16 här!

Följ med hjulångaren Eric Nordevall II på en enkelresa över Vättern. Observera att det är en enkelresa och att det inte ingår transport tillbaka till Forsvik. Turen går 7 juni klockan 10.

Boka enkelresa över Vättern 7 juni här!

Bo ombord på Eric Nordevall Bed & Breakfast vid kaj i Forsvik
Bo ombord på hjulångaren Eric Nordevall när den ligger vid kaj i Forsvik den 21 juni - 9 juli samt den1-31 augusti. Bo i en av Eric Nordevalls har åtta hytter, sänglinne och frukost ingår i priset. Välkommen ombord för en natt på ett mycket annorlunda och historiskt boende!

Boka boende här!